Mikor van lehetőség a kötelező felelősségbiztosítás váltására?


Biztosítóváltásra az évfordulót megelőző 60 napon belül van lehetősége.


Az évfordulós biztosítóváltás kizárólag abban az esetben teljesülhet, amennyiben az évfordulót megelőző 30. napig kezdeményezi a jelenlegi biztosításának a felmondását a jelenlegi biztosítójánál.


Amennyiben a felmondást nem kezdeményezte időben, akkor a következő biztosítási időszakban is a jelenlegi biztosítójánál köteles maradni a következő évfordulóig.


Mi  a különbség az év végi és az évközi biztosítóváltás között?


Amennyiben járművét 2010.01.01.  előtt  vásárolta vagy kötött rá először kötelező felelősségbiztosítási szerződést és a biztosítási fedezete azóta is folyamatosan, megszakítás nélkül fennáll, akkor szerződésének az évfordulója 12.31-e. Ez azt jelenti, hogy a biztosítóváltáshoz kérjük, hogy válassza az Év végi biztosítóváltás kötési okot.


Amennyiben a járművét 2010.01.01-e után vásárolta vagy vált a jármű üzembentartójává, akkor a biztosításának az évfordulója az a dátum lesz, amikor a kötelező biztosítása elindult. Tehát a szerződésének az évfordulója nem 12.31-e. Ebben az esetben kérjük, hogy válassza az Évközi évfordulós biztosítóváltás kötési okot és a biztosítóváltásra az évfordulóját megelőző 60 napon belül lesz lehetősége!

Ha bizonytalan a szerződés évfordulójában, akkor kérjük, hogy ellenőrizze a biztosítási kötvényén.


További információk a helyes dátum megadásához KGFB biztosítóváltásnál >>>>