Eladtam az autómat, mi lesz a bónuszommal?


Amennyiben a gépjármű eladásra került és az üzembentartó személye megváltozik, a szerződés érdekmúlással megszűnik az adásvételi szerződés hatályba lépésének napján.

Az eladás tényét az eladó köteles bejelenteni a biztosítója részére. 

A korábban megszerzett bónuszfokozatot az üzembentartó a szerződés megszűnését követő 2 éven belül átvezetheti ugyanazon gépjármű-kategóriába tartozó gépjárművére.


Hogyan tudom átvezetni a korábban megszerzett bónuszfokozatomat?


Általában szükséges eljárás:

  • A gépjármű eladását követően küldje el az adásvételi szerződés másolatát a biztosítója részére.
  • A biztosító érdekmúlással törli a szerződést és kiállítja az Ön részére a törlésértesítő dokumentumot.
  • A törlésértesítő dokumentum másolatát küldje el az új biztosítója részére és kérvényezze a korábban megszerzett bónuszfokozat átvezetését. 


Portalunkon keresztül kezdeményezett kötelező felelősségbiztosítások esetén:


  • Amennyiben a korábban vásárolt gépjárműve és az új autója szerződését is oldalunkon keresztül kezdeményezte, azonban az új szerződését A00 fokozatban kötötte meg, abban az esetben a bónuszátvezetéshez elegendő, ha továbbítja részünkre az eladott gépjármű adásvételi szerződését és megírja, mely szerződésére kéri átvezetni a bónuszfokozatot.


  • Ha az eladott gépjármű kötelező felelősségbiztosítását nem oldalunkon kötötte, akkor elegendő, ha a biztosító törlésértesítő dokumentumát küldi el részünkre, vagy megírja részünkre az eladott autó rendszámát, biztosítási szerződésének számát és a biztosítójának nevét.


Fontos!

Folyamatunkban lehetősége van megadni a már érdekmúlással megszűnt szerződésének adatait, így az új ajánlata már a helyes bónuszfokozattal kerül továbbításra a biztosító részére. Ebben az esetben az alábbi kérdésnél rendszerünkben válassza az "Igen (Nem új belépő)" opciót a kötési folyamatban.