Ki mondhatja fel a biztosítást évfordulóra?

Évfordulós felmondást kezdeményezhet a szerződő és a biztosító is. Amennyiben a biztosító kezdeményezi az évfordulós felmondást, abban az esetben a szerződő nem kötheti vissza ahhoz a biztosítóhoz a szerződést, amelyik felmondta azt.


Felmondás menete:

Az évfordulóra történő felmondás faxon, személyesen, postai levélben, egyes esetekben közvetlenül a biztosító portálján is kezdeményezhető. 


Felmondás vállalása portálunkon kezdeményezett biztosítások esetén:

Amennyiben az oldalunkon keresztül kezdeményezi a biztosítóváltást az évfordulót megelőző 33. napig, társaságunk vállalja Ön helyett a felmondás teljesítését. Amennyiben az évfordulót megelőző 32-30. nap között kezdeményezi a biztosítást, társaságunk nem garantálja a felmondás sikerességét. A felmondás sikeres végrehajtását követően e-mailben tájékoztatást küldünk Önnek.


Határidő:

Évfordulós felmondást legkésőbb az évfordulót megelőző 30. napig kezdeményezheti a szerződő és a biztosító is. Amennyiben Ön mint szerződő kezdeményezi az évfordulós felmondást, a felmondásnak az évfordulót megelőző 30. napig be kell érkeznie a biztosítójához!


Nem mondtam fel a biztosítást a 30. napig!

Ebben az esetben Önnek a következő biztosítási időszakban is a jelenlegi biztosítójánál kell maradnia.