Portálunkon keresztül kezdeményezett évfordulóra történő biztosítóváltásoknál Társaságunk megkezdi az intézkedést a jelenlegi szerződésének felmondásával kapcsolatban. (A honlapunkon keresztül kezdeményezett biztosítóváltás kötése esetén a pontos információkat és teendőket minden esetben e-mailben küldjük meg!)


Évfordulóra történő szerződésmegszüntetés esetén a felmondási kérelemnek az évfordulót megelőző 30. napig be kell érkezni a biztosító felé.


Míg a közös megegyezéssel történő szerződés újrakötése esetén a jelenlegi szerződés megszüntetésével kapcsolatban nem járunk el. Ezt az opciót azoknak az ügyfeleknek kell választaniuk, akiknek a szerződése már megszüntetésre került a biztosítójánál ezzel a törlési okkal.

Az új biztosítást csak a megszűnt szerződés fedezetének végétől kezdeményezze. Ha nem biztos a szerződés megszűnésének időpontjában, akkor ellenőrizze a biztosítótól kapott értesítő levelet vagy érdeklődjön a biztosítónál. 


A biztosítási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése kizárólag az Ügyfél és a Biztosító kölcsönös megállapodásával történhet meg. Azonabn felhívjuk a figyelmet arra, hogy a biztosítók nem kötelesek elfogadni biztosítási éven belül az elállási kérelmet.

 

További információk itt találhatóak:


Tudnivalók az évfordulós felmondással kapcsolatosan>>>>>


Tudnivalók a közös megegyezéssel kapcsolatosan>>>>>