Átutalásos díjfizetés


Átutalásos díjfizetés egyes casco biztosítások kivételével minden biztosítás esetén választható. A biztosító díjbekérőt küld a szerződőnek, amely tartalmazza az utalandó összeget, valamint a biztosító számlaszámát.


Díjbekérő-küldési határidők biztosítástípusonként:

  • Kötelező biztosítás: a kockázatviselés kezdetét követő 45. nap

    • egyes biztosítók az első díjfizetésnél első díjas csekket küldenek

  • Casco és lakásbiztosítás: a kockázatviselés kezdetét követő 30. nap
  • Kiegészítő biztosítások (Wáberer autópálya casco, Köbe kátyúkár és parkolás, Genertel lopás casco és mini casco): a kockázatviselés kezdetét követő 30. nap


Figyelem! Amennyiben a kötés során igénybe vette az elektronikus kommunikáció kedvezményt, akkor a biztosító a díjbekérő levelet e-mailben küldi meg a kötéskor regisztrált e-mailcímre.


Átutalásos díjfizetési mód választása esetén a kötés során a bankszámlaszámot is szükséges megadni oldalunkon az átutalás könnyebb beazonosítása érdekében.


A biztosítók számlaszámát, illetve az utaláshoz szükséges információkat megtalálja a Biztosítási díj befizetéséhez információ cikkben. 


FONTOS, hogy a biztosítási díj a díjfizetési határidőn belül megérkezzen a biztosító számlájára, mert ellenkező esetben - díjfizetés hiányában - a biztosító törli a biztosítást és a szerződő érvényes biztosítás nélkül marad.


Javasoljuk, hogy mindig kísérje figyelemmel, hogy megkapta-e a díjfizetéshez szükséges díjbekérőt a biztosítótól!

A díjfizetés követése, pontosabban a szerződés díjfizetéssel való hatályban tartása jogszabályban rögzített kötelessége a szerződőnek, még abban az esetben is, ha a biztosító nem küld felszólítást/díjbekérőt vagy az késve érkezik meg.


Amennyiben az oldalunkon kezdeményezett biztosítás esetén nem érkezett meg Önhöz a díjbekérő a jelzett határidő előtt, kérjük, még a határidő előtt jelezze részünkre telefonon vagy e-mailben és felvesszük a kapcsolatot biztosítójával. 


  • Az oldalunkon kezdeményezett Utasbiztosítások esetén a biztosítási díjat társaságunk szedi be. Átutalásra az utazás megkezdésének időpontjáig van lehetőség, eddig meg kell érkeznie a díjnak számlánkra.