Új autó vásárlása kötési okkal abban az esetben kell biztosítást kötni, amennyiben gépjármű még nem rendelkezik forgalmi engedéllyel illetve a márkakereskedésből még nem került ki.

Először a Tulajdonjog megszerzése opcióra kell kattintani, majd ezen belül a Új gépjármű vásárlása okot kell kiválasztani és megadni a Igényelt kockázatviselés kezdetet. Új gépjármű vásárlása esetén a forgalomba helyezés dátumától kell érvényes biztosítással rendelkezni. Amennyiben a kötelező biztosítást nem a kereskedő, hanem Ön intézi, abba az esetben érdemes előre egyeztetni a kereskedővel, hogy mikor intézik a gépjármű forgalomba helyezését. Így a helyes dátummal rendelkezik majd kötelező biztosítással a gépjárműre, nem lesz fedezetlen napja és nem kell fedezetlenségi díjat fizetnie. 


Mivel a kötés idején még nincs forgalmi engedélye a gépjárműnek, ezért a folyamaton végig lehet haladni a forgalmi engedély szám illetve a forgalmi rendszám adat megadása nélkül. Ilyenkor a forgalmi engedély alapján Ön utólag tudja pótolni az adatokat az online ügyfélszolgálaton keresztül. Amennyiben valami hiba merülne fel, abban az esetben a forgalmi engedély elküldésével az adatokat kollégáink is tudják pótolni.