Használt autó vásárlás kötési okkal abban az esetben kell biztosítást kötni, amennyiben gépjármű adásvétele történik.

Először a Tulajdonjog megszerzése opcióra kell kattintani, majd ezen belül a HASZNÁLT gépjármű vásárlása okot kell kiválasztani és megadni a Tulajdonszerzés idejét.Érvényes kötelező biztosítással az adásvételi szerződés dátumával kell rendelkeznie az új tulajdonosnak. A biztosításkötést majd az ajánlat biztosítóba történő továbbítását követően kiküldésre kerül a biztosítótól kapott igazolás, amivel igazolni tudja a biztosítás meglétét a kockázatviselés kezdetét követő 60. napig, illetve ezt a dokumentumot szükséges bemutatni a további ügyintézések során is. 


Fontos! A gépjármű átírásának a tulajdonszerzés dátumától számított 15. napig meg kell történnie. Átírás hiányában a biztosító az ajánlatát elutasíthatja!


A biztosításkötésnek mindenképp meg kell történnie az eredetiségvizsga illetve az átírás előtt, mivel biztosítás nélkül ezeknek az ügyintézésre nincs lehetőség. 


Ha a biztosításkötés később történik meg, mint a tulajdonszerződés dátuma, abban az esetben a biztosítással nem rendelkező napokra fedezetlenségi díjat kell fizetnie. A fedezetlenségi díjakról ITT található további információ.