Üzembentartó váltásra az év során bármikor van lehetőség. Akkor kell ezt a kötési okot választani, amennyiben a gépjárműnél a tulajdonos nem változik, tehát adásvétel nem történik, viszont a gépjármű üzemeltetésének a joga átírásra kerül. A kötési folyamat elején ki kell választani az Üzembentartó váltást és megadni az Új üzembentartó bejegyzésének dátumát. 

Üzembentartó váltás esetén új forgalmi engedély kiállítására is szükség van. Az okmányirodai ügyintézéshez az ajánlat továbbítását követően kiküldjük Önnek a biztosító által kiállított fedezetigazolást. 


Az okmányirodai ügyintézésre a tulajdonosnak vagy az általa meghatalmazott személynek van lehetősége. Amennyiben a tulajdonos nem jegyezteti be az új üzembentartót, abban az esetben a korábbi üzembentartót terhelik a költségek. 


Ha a biztosításkötés később történik meg, mint az új üzembentartó bejegyzésének a dátuma, abban az esetben a biztosítással nem rendelkező napokra fedezetlenségi díjat kell fizetnie. A fedezetlenségi díjakról ITT található további információ.