A KGFB szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése a biztosítási időszakon belül kizárólag az Ügyfél és a Biztosító kölcsönös megállapodásával történhet meg.

A biztosítási szerződés megszüntetését bármelyik fél kezdeményezheti.

Fontos, hogy amennyiben Ön kezdeményezte a közös megegyezéssel való megszüntetést, akkor a szerződés kizárólag a Biztosító beleegyezése és írásos értesítése után szűnik meg. Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályok szerint a biztosító nem köteles elfogadni az év közbeni megszüntetést. 


A szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése csak jövőbe mutató hatállyal, és csak indokolt okból lehetséges. Valamint csak olyan szerződés szüntethető meg közös megegyezéssel, amellyel kapcsolatban nem áll fenn díjtartozás.


Ha mégis sikerült megegyezni a biztosítóval és közös megegyezéssel megszüntetni a biztosítását, akkor az új biztosítási ajánlat kalkulálásánál honlapunkon először a Szerződés újrakötésére kell kattintani, majd ezen belül a Közös megegyezéssel megszűnt biztosítás okot kell kiválasztani és megadni a A szerződés közös megegyezéssel történő megszűnésének dátumát.  
Fontos! Az új biztosítást a közös megegyezéssel megszűnt szerződés fedezetének végétől kell kezdeményezni.

Amennyiben nem biztos a szerződés megszűnésének a dátumában, akkor ellenőrizze a biztosítótól kapott értesítő levelet vagy érdeklődjön a biztosító ügyfélszolgálatán.