Ha a szerződése díjnemfizetés okkal megszűnik, akkor a biztosítást ennek megfelelően kell megkötnie. 

Honlapunkon a kötés során először a Szerződés újrakötésére kell kattintani, majd ezen belül a Díj nemfizetés okkal megszűnt biztosítás okot kell kiválasztani és megadni a A kötelező biztosítás díj nemfizetési okkal való törlésének a napját


Díjnemfizetés okkal az utolsó díjrendezett nap utáni 61. napon törli a biztosító a szerződést. Az előtte lévő 60 nap az úgynevezett türelmi idő, amíg a biztosító még várja a szükséges díj beérkezését.


 • Adott biztosítási éven belül (az évforduló dátuma előtt) a díj nemfizetéssel megszűnt szerződés újrakötése csak ugyanannál a biztosítónál lehetséges, ahol korábbi szerződése megszűnt.
  Ebben az esetben szerződésének évfordulója megmarad.
   


 • Ha a díj nemfizetés miatt megszűnt szerződés évfordulója után kezdeményezi a szerződés újrakötését, akkor már másik biztosítónál is köthet biztosítást.
  Ebben az esetben az új szerződésének az évfordulója megváltozik.
   


Fontos, hogy a biztosításkötés során a dátumok és a biztosításkötési ok is helyesen kerüljenek megadásra, mivel a rendszerünk is ennek megfelelően jeleníti meg a díjakat. A pontos dátumokat a biztosító által kiküldött törlésértesítő dokumentumon tudja ellenőrizni. 


Az újrakötés során díjfizetési ütemnek csak éves ütemet lehet kiválasztani! A biztosító felé egy összegben szükséges befizetni a díjat. 

A díj 3 tételből áll össze: 

 • a türelmi időszakra vonatkozó díj (ha nem volt évforduló)
 • a korábbi szerződése megszűnése és az új szerződése kezdete közötti időszakra vonatkozó fedezetlenségi díj
 • az új szerződés következő évfordulóig fizetendő díja. 


Fontos! Vannak biztosítók, akik a fenti díjakat egy összegben a biztosítás indulásától számított 3 vagy 8 napon belül kérik befizetni, ezért a kötést követően mielőbb vegye fel a kapcsolatot a biztosítóval és egyeztessen velük!